BENEFICIARIS LEADER 2022. En curs les obres de recuperació per a ús turístic i comunitari de l’era del castell i del pati del seu celler

14/02/2023

BENEFICIARIS LEADER 2022. En curs les obres de recuperació per a ús turístic i comunitari de l’era del castell i del pati del seu celler

Ajut per “RECUPERACIÓ PER A ÚS TURÍSTIC I COMUNITARI DE L'ERA DEL CASTELL I DEL PATI DEL SEU CELLER.”

Segons la Resolució de les sol·licituds d’ajuts dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, a l’empara l’Ordre ACC/177/2021, de 13 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores i la Resolució ACC/3136/2021, de 12 d'octubre, que els convoca. L’Ajuntament ha estat beneficiari d’una subvenció per import de 49.027,09€. (corresponent al Dept. d’Acció Climàtica, 27.945,44€ i corresponents al FEADER, 21.081,65€)

Aquesta ajuda permetrà al municipi esdevenir un destí turístic rural conscient de la seva realitat municipal. Això implica donar valor al patrimoni turístic, revitalitzar els costums, tradicions populars i festes, fomentar la difusió dels productes de proximitat, entre d’altres. També té especial cura de la preservació i potenciació del medi ambient natural, al mateix temps que es promou la restauració de l’important patrimoni històric, artístic i cultural, centrada en el Castell dels Garidells, classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i que ja és visitable.

El projecte recupera l’era del Castell i el pati del seu Celler i adaptant-los per a ús turístic i comunitari, esdevenint així una peça clau i dinàmica de la identitat turística i econòmica dels Garidells. Amb aquest projecte es complementa el Castell i es disposa de dos espais multifuncionals i dinàmics adaptats a les necessitats de cada moment. Està prevista la realització de mercats periòdics per incentivar petits productors i artesans de la comarca; activitats turístiques, culturals i que generin valor afegit al municipi, com poden ser rutes teatralitzades per descobrir la història del Castell; exposicions temporals d’artistes; activitats relacionades amb la descoberta de l’entorn natural, tallers de sensibilització ambiental, etc. Tot plegat entrarà en funcionament aquest mateix estiu.

El projecte permet disposar de dos espais recuperats que poden ajudar a la generació d’activitat econòmica i a la creació d’ocupació; posar al servei de la ciutadania un espai de dinamització comunitari addicional i afegir un servei més d’atracció poblacional/empresarial, amb criteris de sostenibilitat i enfocat a l’Agenda 2030.

Operació: Implementació d’estratègies de desenvolupament local

     

Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022, cofinançada per: