Primer habitatge públic als Garidells gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i de l'ACM

26/04/2023

Primer habitatge públic als Garidells gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i de l'ACM

"ACM,  PROJECTE ARRELAMENT AL TERRITORI"

El projecte del 1r habitatge públic del nostre municipi per potenciar i afavorir l'arrelament al poble continua endavant i ens complau anunciar que comptem amb la col·laboració de l'ACM-FTBG, entitat la qual subvenciona una part d'aquest important projecte, concretament amb l'aportació de 14.000 €.

Aquest és un dels diferents projectes que es duen a terme al municipi i que considerem de gran importància per al futur del nostre poble, per tal que la gent més jove del poble i la nouvinguda disposi d'una major oferta d'habitatges que els permeti lligar el seu futur familiar amb el del poble.

A continuació farem una breu descripció de les iniciatives que ja s'han executat respecte a aquest projecte i sobre l'objectiu d'aquest.

L'adquisició per part de l'Ajuntament dels Garidells d'un edifici entre mitgeres al carrer del Castell, respon a la voluntat de convertir-lo en el primer habitatge públic dels Garidells.

Aquest projecte està integrat dins de la iniciativa per a recuperar per a ús turístic i comunitari el Castell i el seu entorn. On es troba l'Era del Castell, el camí de ronda i el Celler del Castell. Seguint les diferents iniciatives que l'Ajuntament està fent, en els darrers anys, amb relació a la recuperació i posta en valor del Castell, del seu entorn i del nucli antic.

El projecte d'urbanització de l'Era del Castell ha significat l'enderroc del petit edifici del carrer Castell núm.12, amb la finalitat de millorar l'accés a l'àmbit i donar més visibilitat al castell. Aquest enderroc, ha fet que la mitgera entre els edificis núm. 10 i 12 passin a ser façana. Per aquest motiu l'Ajuntament ha realitzat un esforç per adquirir l'edifici i convertir-lo en el primer habitatge públic dels Garidells.

Les diferents intervencions han fet que es pugui accedir a un espai, que fins fa poc era de propietat privada i tancat. L'accés és restringit a vehicles, és a dir, exclusiu per a vianants. Només hi tenen accés rodat els veïns de l'únic solar que té l'entrada des de la nova plaça i, de forma puntual, al nou espai que es recuperarà per la comunitat del Celler del Castell.

Creant així, un recorregut paisatgístic que s'inicia en el carrer del Castell, que s'integrarà en el nou espai, i que acaba en el recentment recuperat camí antic del Castell.

Aquest projecte d'habitatge també té com a objectiu que els Garidells disposi d'una major oferta d'habitatges que permeti als joves arrelar el seu futur al municipi on s'han criat i volen continuar vivint-hi, sense excloure a aquelles noves persones que vulguin escollir els Garidells com el municipi on arrelar el seu futur familiar.